2006-12-17

Julstök eller julstick?

Det är ett tag sedan jag bloggade men stickat har jag gjort precis som vanligt. Det roligaste som hänt på den fronten är att jag till slut lyckades räkna ut hur jag skulle sticka en trekantig sjal med knapphål. Det blev en röd-brun sak i Evillas 8/2. Den är stickad från ena sidan med förkortade varv.
Nu närmar sig julen, det är nog inte många som har missat det. Brevlådan svämmar över av hjälpsamma som vill att jag ska handla de bästa julklapparna till henne, honom och barnen.

Vad gör Queen Mudd då? Stickar så klart! Klar med ett par muddar som skulle bli en julklapp och den lila sjalen till svärmor. Ett paket från, nej, inte tomten men nästan, Garnkorgen kom i veckan med mer sjalgarn så nu kan jag sticka klart Frost Flowers & Leaves sjalen från A gathering of Lace. Mitt gamla UFO från Heirloom Knitting, Unst lace stole har hittat upp ur källaren och jag har stickat en decimeter på den urtråkiga kantspetsen, jag skrev om den i mitt andra blogginlägg 2005-11-04. Den ska bli klar, är för fin för att bli ett UFO. I paketet från Garnkorgen låg också två plattor regnbågsfärgat förgarn och en härva av Opals nya specialfärgning Höstmelodi. Av den riktiga tomten har jag önskat mig Victorian lace today, jag känner att jag behöver göra klart lite halvfärdiga sjalar så jag med gott samvete kan sätta igång med nya projekt. Jag har rätt mycket olika garner som man kan sticka sjalar av så det är bara att sätta igång så fort paketet är öppnat.
När det gäller julstök har det mest resulterat i lite amaryllisar, hyacinter och adventsljusstakar. Idag blir det nog köttbullar och brunkål för frysen resten av maten gör vi i sista stund det är ju godast om den är nylagad och vi ska inte ha så jättemycket har jag tänkt, bara det godaste. Då hinner jag sticka lite, kanske avsluta mina grå muddar och sticka lite på sjalkanterna.

2 kommentarer:

Karin sa...

Oj, det röda gallret är jättehäftigt! Hur gör man?

blåggdama sa...

De var veldig vakre, pulsvantene dine! Fargevalget * sukk * :)