2008-07-18

Tröjslakt eller recycling?

Efter att ha gått och funderat minst ett halvår har jag gjort det:

Repat uppHärvlat på min egen armTvättat och hängt
Börjat nysta

Såhär långt hann jag sticka i natt, efter att ha gjort ett rejält stickprov för att vara säker på att den ska passa. Den ursprungliga tröjan är från 80-talet skulle jag tro, stickade den efter ett mönster i Madeleine Westons The traditional sweaterbook. Men den var inte mer traditional än att den hade ärmar som var 45 cm i omkrets och stor som ett mindre tält (modet?). Nu stickar jag i alla fall en mycket vacker tröja ur en japansk bok och den är absolut inte modebetonad :-). Garnet är underbart, glansigt och starkt ullgarn, tror att jag köpte det på Hemslöjden här i Kristianstad och att det var nåt slags äkta arangarn. Så minns jag det i alla fall.



Igår var det stickcafé, nej, vi har inte sommaruppehåll. Mycket folk, trevligt och inspirerande som vanligt (bortskämd, ja det blir man). Mina nya dubbelsjalar fick modellas, så här fin blev Karin i dem.

3 kommentarer:

Kicki sa...

Hej

Jag undrar vilken av dina japanska böcker Arantröjan kommer ifrån - och är beskrivningarna på japanska??? Hur fungerar det??

Kicki

Kristina H sa...

Boken heter Gurnsey and Aran sweaters ISBN4-529-04155-7
Beskrivningarna består av jättefina diagram och lite text. Man kan med hjälp av http://www.tata-tatao.to/knit/japanese/e-index.html tyda en del, resten får man gissa sig till. det finns en del grupper på nätet där man kan får hjälp. Det är kul (än så länge)! /Kristina

Carin@Ullhärvan sa...

Satt du uppe hela natten efter kaféet? Jag hann iofs ett bra stycke på min Muir när jag väl kom hem. Vi ses på tisdag. / Carin