2008-12-07

Tröjförlängning och julstök

Fick peta upp ett varv mitt på islandströjan, sticka på 8 cm och nu håler jag på att sy ihop delarna med masktygn och det går SAKTA! Borde ha förstått det, alla i den här familjen har långa överkroppar och så klart vill inte A att koftan ska åka upp utan den ska vara lagom lång. Nu är den det så snart börjar det, klippäventyret!
Växlar mellan lite olika julklappsstickningar, en blev klar igår. Började på ett par strumpor till mig i Step från Austermann, det där sockgranet med Aloe Vera i. Jättemjukt att sticka med. Har en ny favoritmodell Diamond Waffle socks, som jag stickar men men annat ytmönster.
Äntligen dagsljus att fotografera i. Så här blev de svarta sockarna.

Igår julstökade jag lite, småkakor, idag blir det lussekatter och brunkål efter ett recept som jag fått av en gammal arbetskamrat.


Iris brunkål utan stekning

150 grader i ugnen. Ta en stekgryta, strimla vitkål och fyll grytan med det. Lite smör under och över. Sätt in ca 45 minuter. Ta en bit rökt fläsk och tryck ned i mitten av kålen. Strimla mer kål och fyll grytan ännda upp igen. Krydda lite med peppar, och lite salt. Sätt in i ugnen igen. Kolla efter ytterligare en timme, fyll ev på med mer kål. Låt stå sammanlagt ca 4 timmar. Nu är kålen klar, krydda med soja, sirap och vinäger tills du får rätt smak. Ät en del av kålen med fläsket direkt,resten fryses ned.
Sitter och längtar efter att sticka en lite axelvärmare i grönt Rowan Cocoon, det är så urmysigt mjukt. Det får bli en stickkväll med en inte särskilt spännade Wallander, ännu en söndag med Krister henriksson i Ystad. trevliga miljöer i alla fall.

4 kommentarer:

Fru P sa...

Vilken trevlig blogg, jag kommer tillbaka!

Annika sa...

Kålen ska jag testa! Ska ha jul hemma för första gången och då är jag intresserad av rationella lösningar, bara det blir gott och smakar "som det ska" för det kan man ju inte göra avkall på!

Marias garnhändelser sa...

Fint mönster på den gröna sockan!

nona e eu sa...

olá, nao entendo o seu idioma mas peguei alguns modelos das fotos abraços