2010-05-05

Uttråkad stickerska bokpratar istället

Skyller mig själv så gott det går, kämpar på med min svarta urtråkiga linkofta, den växer så sakta. Funderar lite på om den ska få en lite fladdrig kan men tror inte det blir så. Omvandlar en ful linsjal till en smal clapotis och stickar lite på dominotofflorna.
Ingen riktig inspiration, men idag kom ett bokpaket Selbuvotten av Terri Shea och Northern knits av Lucida Guy. Efter en första bläddring är jag beredd att dela dem med er:
Selbuvotten är översatt från amerikanska till norska! Jag kan inte så mycket om selbuvantar men är uppväxt med sådana på händerna på grund av mitt norska påbrå. Det finns en historik i boken och många mönster både fingervantar och tumvantar, flera riktigt fina vantar. Fin! Egentligen tror jag att vanten var vit med svart mönster.
Northern knits, nya mönster inspirerade av stickning från "norr" dvs.  Island, Shetlandsöarna, Norge och Sverige utgiven av det trevliga förlaget Interweave knits. Crowning glory en fantastisk spetssjal från Shetlandsöarna, jag som inte skulle sticka nån mer sån men nu kan jag inte låta bli, den är fin, ovanlig och rak, ja, ja, jag vill ha! Liv patterned socks, jättefina flerfärgsstickade norska sockor med blommor och den svenska väskan Märta inspirerad av Märta Måås-Fjetterströms mattor är läcker men jag vill ha en annan montering. Det är flera modeller i tvåändsstickning från Sverige, inte så kul för mig som ännu inte har förstått det fantastiska med denna långsamma teknik, jo, det blir supersnyggt men... Alltså en absolut trevlig bok!
Sen köpte jag Sött, sweet, dulce av Anna Bergenström, en efterrättsbok och den är BRA! Har redan gjort Torta di Verona (lånade boken först) och den kan jag rekommendera, ser fram emot att göra flera av de lockande fruktsalladerna m m.

2 kommentarer:

Sunna sa...

alltid kul när man hittar en inspirerande sjal, kanske hjälper dig med linkoftan

Stickigt humör sa...

Släta sockar från tå till häl är snart avklarade. Tror dock det dröjer innan den stora mönsterstickningen drabbar mig.