2010-07-05

Något värmande?


  
Just nu behövs dom kanske inte men sen till hösten och vintern då vet jag att jag vill ha dom. Sjalarna, halsdukarna, vantarna, sockorna, mössorna ja ni vet. Snygga, värmande, uppiggande ....Så jag stickar på i ullgarn fast det är så fantastiskt sommarväder att man inte ens behöver en mysig sjal på altanen framåt kvällen.Fick möjlighet att vara hjälreda åt Tant Thea på Fredriksdals rosdagar i lördags. Hon hade ett litet trevligt marknadsstånd med garn och små kit till lite olika sjalar och muddar. Många stannade och pratade och en del handlade också, jättemysigt och vi hade tur för vi hade ganska mycket skugga under träden. Rosorna prunkade och Krister Henriksson gick mumlande förbi och förberedde sitt rosprat. Roskrinolinen var kanske mer kul än snygg och där fanns en del annat också som inte verkade så intressant men man kunde smaka på rosdricka, rätt gott, och köpa kryddor så nu är jag lycklig ägare till tre präktiga basilikor, en Yemenitisk, en thai och en med varigierade blad. Åte en god middag hos Tant Theas familj och där fick jag minsann hemmakokt barbecuesås á la Salming, jättegod! Han kan den gamle ishockeyhjälten, så nu har vi kokt själva också.
Mitt första verk ur The fine line är klart att tvätta och lägga ut, den ska inte blockas utan vara lite bubblig. Funderar på att göra en sak i Kaunigarn som är lite inspirerad av den, har liggande ett i brun-rost-grått, ska bara hitta en bra kontrastfärg så kör jag igång. Borde däremot blocka Annis och sätta hakband på babymössan, så de blir klara.Nej, nu ska jag dricka något kallt och läskande och en kopp kaffe med nybakade biscotti, det är ju semester!

3 kommentarer:

Stickigt humör sa...

Wow vad snygg! Min lilla linsjal växer också. Nu snart börja stickcafét med Miriam Tegels. Imorgon kl 9 kommer HD till Tant thea och gör en artikel med henne.
Tack än en gång och du var mer är hjälpreda!!!

Ruta Ett sa...

Den sjalen var verkligen vacker och så kul med bubbelstrukturen. Vad har du använt för garn?

Queen Mudd sa...

Det lila är entrådigt från Ölands ullspinneri och det gröna är entrådigt från Kampes.