2011-04-03

På kurs med Fair Isle

Rätt trött efter två intensiva heldagar med Fiat Islestickning. Jätteroligt verkligen! Vi fick besök av Heléne Wallin från Stockholm så att vi också kunde få lära oss mycket nytt om flerfärgsstickning. Jag tänker inte dra historien och sånt här för då blir det bara fel. Vill dock uppmana er att inte missa kurs med Heléne. Hon kommer till stickstämman i juli!
Vi fick sticka små koftor för att lära oss alla momenten, mycket pedagogiskt och roligt! Jag har stickat, repat upp, steekat, virkat, klippt och plockat upp maskor samt provat på andra sätt än mitt vanliga när det gäller att sticka med två färger. Ja, ni fattar man blir bara trött i huvudet! Det var en väldigt trevlig grupp och vi hann prata om allt möjligt, framförallt stickning så klart ur alla olika synvinklar: länkar, bloggar, shopping, mönster, teknik och ......, undrar om det nånsin tar slut med ny inspiration. Tack alla, vad kul vi hade och särskilt tack till vår excellenta lärare Heléne!

Bidrar med några bilder, gillar särskilt när de stolta stickerskorna fotograferar sin små alster! Kursen var på Önnestads folkhögskola dit vi kommer igen i juli på stickstämman, på fredag är det dags att anmäla sig!
Och så en länk till bilder på Fair Islestickat bl a.

1 kommentar:

Annika sa...

Som jag önskar att jag anmält mig i tid och varit med! Du måste berätta mer på stickkaféet!