2008-09-14

Hur kul kan det bli med höst?

Just nu har min stickning en liten tidskonkurrent: svamp! Har lagt flera lördagstimmar på svart trumpetsvamp, trattkantareller, taggsvamp och en och annan gul kantarell. Det tar ju tid att trava runt i skogen och man måste göra det när det är ljust, i alla fall om man vill hitta svamp och hitta hem och det vill man ju. Men stickning är ju en aktivitet som är så flexibel att den kan försiggå dag som natt. Tur! Så jag stickar när jag kommer hem ifrån skogen och svampen är rensad.

Startar nya projekt hela tiden! Jag får väl skylla på alla nya KAL:ar och lite förestående födelsedagar.

KAL:arna som jag har börjat med är Norrskenssjalen och Coin lace and cable wrap och det är ju bara två så det ska väl gå. Båda är ganska snabbstickade stickor nr 5 och 5,5 mm kör jag med. Har en födelsedagssjal på gång också men den visar jag när den är överlämnad, den är faktiskt hemlig.


Sen är det den upprepade tröjan som jag försöker göra klar, den ligger och blockar just nu, sen är det bara montering, virka kanter och hitta knappar:-)
Nu börjar det ju fakriskt kännas som om det kan bli höst och lite kyligare. I fredags var det muddvarning, så nu har jag plockat fram dem ur garderoben så att de ska finnas till hands när de behövs. Vantarna fån OS-stickningen ligger framme och bara väntar... Och ett par nya på gång, i Kaunirester, jeansblå och rosa-begie-vit (det är mest vitt kvar), men som vanligt är det tummarna som inte är klara.


Det är inspirerande att det är höst jag har en massa roliga idéer som jag vill ha tid att genomföra. Koftor, tröjor, axelvärmare, vantar (ännu fler) och mössor, kanske t o m lite muddar. Har ni sett senaste Vogue Knitting, vilka läckra vantar och den här tröjan är ju bara såå fräck! Undrar hur jag ska hitta ett bra garn till den, stickor nr 6,5 ska det vara.



3 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Den tröjan är jättesnygg!

Catarina sa...

Din Coin lace and cable wrap är jätte-fin!
Vad använder du för garn?

Queen Mudd sa...

Tack! Till Coin and cable lace använder jag dubbel alpacka av Inca, samma tjocklek som Drops alpacka. Stickor 5,5 men jag stickar löst.